Recomanacions alimentàries durant l’estiu

1. Mantenir-se ben hidratat és fonamental durant tot l’any, però sobretot al llarg dels mesos d’estiu. La beguda de preferència ha de ser l’aigua. Li podem afegir rodanxes de fruita per donar-li gust. Una altra opció refrescant és fer un te/infusió freda.

2. Opta per plats refrescants com sopes o purés freds de primer o amanides completes com a plat únic. Aquests plats són lleugers i fàcils de preparar, ens hidraten i ens aporten vitamines, minerals, fibra i antioxidants.

3. Opta sempre per fruita i verdura de temporada. Sobretot les fruites d’estiu tenen un contingut més elevat d’aigua que ens ajuda a hidratar-nos. Síndria, meló, pera, préssec, paraguaia, cirera, pruna, nectarina…

4. No abusis de l’alcohol. L’alcohol contribueix a la deshidratació a més de tenir un contingut calòric elevat.

5. És molt important tenir cura de la refrigeració dels aliments especialment a l’estiu. Es indispensable que els congelats no perdin la cadena de fred. A més, per descongelar un aliment es aconsellable fer-ho a la nevera i no a temperatura ambient.

6. A qui no li agrada menjar-se un gelat fresc a l’estiu? No passa res per consumir gelat de manera esporàdica o ocasional. Però si els consumeixes de manera més habitual opta per fer-los a casa triturant fruita congelada (plàtan, maduixa, síndria o mango…) i iogurt congelat (opcional).