Practicar ioga, quins beneficis té?

Practicar ioga té múltiples beneficis i és per això que les persones cada vegada estem més predisposades a provar aquesta disciplina i poder gaudir dels seus beneficis tant a nivell físic com mental.

El ioga és una disciplina mil·lenària que es practica arreu del món des de fa molt de temps. Són múltiples els diversos estils que existeixen i mil maneres de practicar-la, però tant si optes per fer Hatha Ioga, com Ashtanga Ioga o Vinyasa Yoga, entre molts altres, tots t’acabaran aportant molts beneficis, que notaràs durant la pràctica i també en el teu dia a dia.

1.Enforteix els músculs i els ossos

Practicar ioga ajuda a potenciar la musculatura i a tonificar el cos, ja que es treballa el teixit muscular de tal manera que no es perjudica la flexibilitat i l’elasticitat. Hem de tenir en compte que tenir una musculatura treballada i en forma ens ajuda a evitar lesions i ajuda a prevenir malalties com ara l’artritis.

Sempre que es practica ioga s’intenta rectificar i treballar sobre la postura corporal per tal de poder-la millorar contínuament i així influir en la nostra salut corporal i, per tant també ajuda a tenir una columna vertebral cuidada. A més, el ioga també té cura del teixit dels ossos, cosa que ens permetrà també evitar lesions com ara les fractures.

2.Incremaneta la flexibilitat

Més enllà d’anar aprofundint en totes les postures, treballar la flexibilitat ens ajuda també a evitar problemes o lesions. Quan es comença a practicar ioga, segurament la falta de flexbilitat és l’element que ens fa patir més, però assegurem que amb una pràctica constant i progressiva, s’anirà millorant la flexibilitat de manera notable. I això contribuirà al fet que el malestar que ens generen certes postures del dia a dia o moviments que fem quedin reduïts.

3.Alleugereix el dolor

Una bona pràctica de ioga ajuda a disminuir certs dolors crònics, com ara mal de coll, genolls, l’artritis, lumbàlgia, d’esquena, entre d’altres.

4.Ens manté joves

Hi ha diferents estudis que asseguren que tant el ioga com la meditació tenen cert impacte sobre el nostre ADN, de tal manera que es treballa sobre diferents aspectes que tenen relació directa amb l’envelliment de les persones i que per tant, ens ajuden a mantenir-nos més joves.

5.Crema calories

Està comprovat que practicar ioga ajuda a cremar calories. Per exemple, es calcula que en una classe de Vinyasa Ioga, es cremen una mitjana de 7 kcal per minut, cosa que equivaldria a unes 420 calories per hora.

6.Millora la respiració

Un dels punts més forts del ioga és que ens ajuda a respirar. Al llarg de tota la pràctica, et fixes amb la respiració i aprens a fer tots els exercicis i les postures en concordança amb la respiració. La respiració és una peça clau de la disciplina, ja que sense tenir un control d’ella, la pràctica no és completa del tot. Es practiquen diferents tècniques de respiració i el que es pretén és que tots aprenem a ser conscients de la nostra respiració. A més, respirar de manera controlada i tranquil·la, ajuda a relaxar els músculs de tot el cos i rebaixa el ritme cardíac.

7.Reforç del sistema immunològic i equilibra el sistema nerviós

La pràctica de ioga ajuda a reduir la quantitat de segregació de l’hormona de l’estrès, anomenada cortisol, i és per això que aconseguir un estat de relax durant la sessió és fàcil. A més, el fet de combinar postures de relaxació amb postures més dinàmiques encara ajuda més al fet de tenir el sistema nerviós totalment controlat.

8.Promou la salut cardiovascular

Són diversos estudis els que asseguren que el ioga ajuda a reduir la quantitat de colesterol a la sang i per tant, a prevenir diferents malalties cardiovasculars relacionades.

9.Millora l’estat d’ànim

El ioga pot ajudar a millorar l’humor i reduir l’ansietat, la depressió o l’estrès emocional, així com alleugerir el nerviosime de les persones. A més, és una disciplina molt recomanada també per a persones amb càncer, ja que a més d’ajudar-los en el sentit més emocional, també els ajuda a reduir el cansament.