Per a una columna saludable

Fa aproximadament uns 8 milions d’anys, l’evolució va permetre a l’ésser humà que s’alcés, permetent així, un augment de la seva grandària, i una millora de la mobilitat i desplaçaments, amb el que també va augmentar la càrrega de pes sobre la columna vertebral.

Avui dia, i de forma instintiva durant els nostres primers anys de vida mantenim patrons posturals i de moviment totalment sans i adaptats a la nostra evolució, però els pupitres de les escoles, els jocs d’ordinador, treballs d’oficina o altres condicions específiques del lloc de treball ens obliguen a mantenir postures atípiques i rígides que van totalment en contra de l’ergonomia natural de l’ésser humà i atempten contra l’evolució.

Sovint els desequilibris corporals ens provoquen febleses musculars i al contrari, per la qual cosa el treball dedicat a la nostra columna ha de ser un treball global, tenint en compte tots i cadascun dels aspectes fisiològics, psicològics, estructurals i ambientals per donar un estat de salut màxim.

Al Centre Esportiu Municipal Can Felipa tenim moltes activitats per millorar la salut de la columna, tant a nivell general, com poden ser classes de tai-txi, ioga, pilates, estiraments….. i més especifiques com la classe de tot esquena.
Ara també volem que tingueu més informació perquè com bé diu el títol tingueu una columna sana.

[quote align=”left” color=”#COLOR_CODE”]
Una bona condició física, i per tant un bon estat de benestar, és un component essencial de l’estil de vida actual, per la qual cosa hem de deixar-nos aconsellar pels professionals de la salut com a entrenadors, metges i rehabilitadors, per a la millora del nostre propi benestar.
Realitza qualsevol activitat que millori l’estat de salut de la teva columna i distingeix-te de forma totalment conscient d’aquelles persones que passen el temps somiant amb les seves vacances i s’arrosseguen tot el dia queixant-se,
de mal humor i amb dolors que es podrien evitar, pensa que LA TEVA SALUT DEPÈN DE TU.

 

Irene López Calatrava.
Fisioterapeuta nº col·legiada: 9356

[/quote]

Esport i Salut 1 Can Felipa