Natació per a nadons. Quins són els seus beneficis?

De líquid a líquid. Dins de la piscina, els nadons, es troben en un medi que els resulta molt familiar, ja que se senten d’una manera similar com quan estaven dins del ventre de la mare.

És per aquest fet que, són molts els especialistes i pediatres, que recomanen que es comencin a endinsar els nens i les nenes en el món de la natació des de ben petits, ja que se senten realment còmodes dins d’aquest medi. A més de ser realment beneficiós per a la seva salut en general.

Però, segurament moltes vegades us heu preguntat quins són tots aquests beneficis que porta la natació als nadons. O fins i tot us heu qüestionat si és perillós. Doncs la resposta ja veureu que és NO. Sinó tot al contrari, que és realment beneficiós. Mireu per què:

1. Augmenta la seva habilitat en els músculs, els ossos i la coordinació corporal.

2. Estimula l’autoconeixement del seu cos.

3. Ajuda a desenvolupar el sentit del tacte.

4. Enriqueix les experiències motrius. Els pot ajudar a tranquil·litzar-se, a sentir la música, els ajuda a millorar el ritme, i una vegada més, la seva coordinació.

5. Els ajuda a estar en forma i millorar el to dels seus músculs.

6. Enforteix la seva capacitat respiratòria.

7. Els ajuda a ser més tolerants als canvis de temperatura i de força de l’aigua.

8. Els ajuda a ser més hàbils a l’hora de trobar solucions davant diferents adversitats o dificultats.

9. Al ser activitats que es fan conjuntament amb la mare i/o el pare, també ajuda a enfortir i a millorar els vincles entre pares i fills.

És per això que al CEM Can Felipa fem cursets de natació ja des de ben petits. Des dels 6 mesos, oferim diferents franges horàries per tal de fer que els nadons ja comencin a endinsar-se en el món aquàtic.

A més, recomanem altres activitats aquàtiques que es fan també abans del part, com ara podria ser l’Aquamater, una activitat de 45 minuts de durada dirigida a les dones embarassades. En aquesta classe, es treballa la condició física general amb l’objectiu de fer més suau i fàcil el procés de l’embaràs. Es fa cada dilluns, dimecres i divendres a les 14:30h.