Memòries d’activitats 2022

PROGRAMES SOCIALS

Aquafit Inclou

Activitat adreçada a persones amb pluridiscapacitat física i altes dependències que, per la complexitat de la seva situació, molt sovint no troben cabuda en programes més generals d’activitat física supervisada als equipaments esportius. Un aspecte cabdal del programa és familiaritzar les persones que hi participen  amb la pràctica aquàtica i posar a la seva disposició els recursos necessaris per poder incorporar-la com a part integral del tractament de les seves patologies de base.

Els seus principals objectius són: millorar el nivell de benestar emocional, disminuir el sedentarisme i millorar l’estat físic dels participants.

Durada: Des del setembre del 2022 al juny del 2023

Participants: 8 en total.

Tricicleta – CiclaSalut

Programa promogut per la subdirecció de Promoció de la salut i la Fundació Poblenou 1924.Tricleta-CiclaSalut que és un programa gratuït creat i posat en marxa el 2022 amb la finalitat de fomentar i facilitar l’activitat física en persones adultes amb discapacitat física i així augmentar el nivell d’activitat física de lleure i la mobilitat mentre es gaudeix d’un passeig en tricicle pel barri.

Aquesta activitat millora la forma física, ajuda a millorar la salut cardiovascular, augmentar la massa muscular i reduir el risc de patir artrosi i malalties com el càncer. El ciclisme és un bon esport per a persones grans que no poden realitzar esports d’alt impacte per lesions o altres condicions. Quan les limitacions físiques impedeixen l’ús segur de la bicicleta, muntar en tricicle pot ajudar en el dia a dia, a socialitzar, a gestionar l’ansietat i la depressió i a millorar la salut, el benestar i la qualitat de vida.

Durada: De setembre al desembre del 2022.

Participants: 12 paticipants.

Ja Nedo 

El programa d’aprenentatge de les activitats aquàtiques Ja Nedo va ser creat l’any 1989 per L’Ajuntament de Barcelona amb el nom d’Aprèn a Nedar. Des d’un primer moment es va adreçar a l’alumnat de primer curs de primària de les escoles públiques, als nens i nenes d’ entre 6 i 8 anys dels centres d’educació especial i, des del curs 2006-2007, a l’alumnat de cinquè o sisè de primària d’escoles públiques que per alguna raó no sàpiguen nedar en un alt percentatge d’alumnes/classe.

En el nostre centre aquesta temporada han gaudit del programa més de 490 infants, mitjançant les seves escoles:

 • Escola Sant Martí.
 • CEIP Acàcies.
 • CEIP Pere IV.
 • Escola Provençals
 • CEIP Acàcies.
 • CEIP La Marbella
 • Ceip Fluvià.

A l’Aigua

A l’Aigua és un programa de suport a les activitats aquàtiques en horari lectiu adreçat específicament a l’alumnat dels centres d’educació especial. Es realitza amb la col·laboració de l’Institut de Barcelona Esports (IBE) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) en col·laboració també amb el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), mitjançant el programa Barcelona Esport Inclou.

50 infants de l’Escola Especial La Sagrera s’han beneficiat d’aquest programa durant aquest any.

Persones derivades de serveis socials i Esportsalus

Durant el 2022 la Fundació ha continuat col·laborant amb el departament de Serveis Socials del districte i la Fundació Esportsalus per afavorir que les persones més desprotegides socialment puguin gaudir també de l’activitat esportiva que ofereix el centre. Un total de 46 persones s’han beneficiat d’aquesta col·laboració aquest any.

Persones amb fibromiàlgia

L’Associació Catalana d’ Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i la Fundació Poblenou 1924 mantenen el seu conveni de col·laboració per als seus associats i associades. 91 persones han estat usuaris/es del centre durant el 2022.

Persones amb discapacitat, diversitat funcional i targeta rosa

CEM Can Felipa ofereix en les seves quotes importants descomptes per aquests col·lectius perquè la pràctica esportiva estigui a l’abast de tothom i sigui totalment inclusiva.Aquest 2022, 138 persones s’han beneficiat dels descomptes que ofereixen les quotes per a persones amb discapacitat i 322 de la quota de targeta rosa per a persones majors de seixanta anys.

Ajuts  per a persones sol·licitants de protección  internacional

L’any 2017 L’Ajuntament de Barcelona va activar el protocol pel qual les persones sol·licitants de protecció internacional podran accedir gratuïtament als centres esportius municipals. Aquest protocol continua vigent en la nostra organització per tal de prestar aquest servei a les persones refugiades.

Treballs en benefici de la comunitat

La Fundació Poblenou 1924 col·labora amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya com a centre on les persones designades compleixen penes alternatives realitzant treballs ens benefici de la comunitat. Durant el 2022 16 persones han realitat aquestes tasques en el CEM Can Felipa.

JORNADES ESPECIALS

 • Mulla’t per l’Esclerosi múltiple. 10 de juliol. Jornada per conscienciar a tothom i acompanyar a totes les persones amb esclerosi múltiple i recaptar fons a la investigació de la malaltia.
 • Dia Internacional del càncer de mama. 19 d’octubre. Amb la col·laboració d’Oncolliga.
 • Acte homenatge abonats/des amb més de 25 i 50 anys d’antiguitat.  12 de novembre. Homenatge, entrega d’obsequis i refrigeri, amb la presència del regidor d’esports David Escudé i la presidenta del districte Marilén Barceló, entre altres personalitats i consellers del districte.
 • Mujeres Rising for Africa. Del 20 al 27 de juny. Recollida de roba destinada al programa de defensa personal per la comunitat de dones ugandeses de l’ONG Mujeres Rising for Africa.
 • Diada esportiva Aurora Chamorro. 11 i 12 de juny. Homenatge a la nadadora olímpica Aurora Chamorro, que va ser esportista del Club Natació Poble Nou.12 hores de natació, triangular waterpolo aleví i activitats dirigides aquàtiques.
 • Dia internacional de la dona. 8 de març. Jornada per a reivindicar els drets i la igualtat d’oportunitats i denunciar les desigualtats que han sofert les dones al llarg de la història.
 • Dia contra la LGTBIFÒBIA a l’esport. 19 de febrer. Per la igualtat i no discriminació de l’orientació sexual.
 • Dia internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones. 25 de novembre.