Manifest de NO A LA SUSPENSIÓ ACTIVITAT ESPORTIVA

MANIFEST SOBRE EL TANCAMENT D’INSTAL·LACIONS ESPORTIVES I SUSPENSIÓ D’ACTIVITAT FÍSICA I ESPORTIVA A BARCELONA i 11 MUNICIPIS MÉS DE L’ÀREA METROPOLITANA.

Josep Viladot, president de Gestiona: “Tornar a tancar els centres de fitness i esportius serà una decisió injusta i difícil d’acceptar, perquè som part de la solució fins que arribi la vacuna”

Els diversos agents gestors d’instal·lacions esportives a Catalunya ens unim per mostrar el nostre desacord amb les noves mesures anunciades pel govern català per aturar els rebrots de la Covid-19 i que afecten el sector esportiu, ja que en altres sectors com el comerç i l’oci no han estat tan dràstiques.

L’esport i l’activitat física són un servei essencial i durant els mesos de confinament s’ha demostrat més que mai. Són coneguts els beneficis en la salut de les persones, tant a nivell físic com emocional, a més del reforç que implica per al sistema immunològic, tan necessari en aquest context. Les instal·lacions esportives són centres de salut.

En aquest sentit, i davant de les mesures de tancament i suspensió total de l’activitat esportiva, el conjunt dels agents gestors d’instal·lacions esportives signem el present manifest de forma conjunta per mostrar el nostre desacord amb les mesures anunciades.

Les entitats signants considerem que no és necessari tancar de nou totes les instal·lacions esportives perquè tots els gestors d’instal·lacions esportives hem fet una gran inversió per condicionar i preparar els centres per a la pràctica esportiva. Hem implementat mesures preventives que superen les establertes per la normativa amb la voluntat de generar entorns de pràctica segurs i fiables. Hem extremat els plans de neteja i desinfecció, hem senyalitzat tots els espais per garantir la distància de seguretat, totes les persones usuàries i treballadores disposen de gels hidroalcohòlics i altres

productes higiènics, garantim la traçabilitat de totes les persones usuàries, etc. En definitiva hem creat espais de pràctica segurs i fiables. A més, convé remarcar que tant el treballadors com el usuaris dels centres esportius han tingut una actitud impecable a complir amb totes les mesures de seguretat recomanades i han fet una gran demostració de conscienciació amb la situació.

Demanem al Govern de Catalunya que no tanqui les instal·lacions esportives i reconsideri el decret de noves mesures plantejades per aturar l’expansió de la Covid- 19. Ens posem a disposició per buscar solucions alternatives.