Fer esport i activitat física millora les possibilitats de sobreviure a la Covid-19

Cada vegada que avança la pandèmia es tenen estudis més rigorosos i científics sobre aquesta.

En un estudi amb pacients hospitalitzats per COVID-19 a l’Hospital Clinico San Carlos de Madrid, i publicat a la revista científica Infectious Diseases and Therapy, extreu com a principal conclusió que:

FER ACTIVITAT FÍSICA REGULAR AUGMENTA EN 8 VEGADES LES POSSIBILITATS A SOBREVIURE A LA COVID-19

O dit d’altra forma, si la teva forma de vida és sedentària i agafes la Covid-19, les teves possibilitats que s’agreugi el teu estat de salut serà més alt.

L’estudi s’ha dut a terme amb 520 pacients entre 18 i 70 anys entre el 15 de febrer i el 15 d’abril de 2020, i de l’anàlisi es va extreure que els pacients que feien esport de forma regular tenien un 1,8 % de risc de mortalitat enfront del 13,8 dels que no.

En un altre estudi realitzat a USA amb 48.000 pacients  realitzat al Centre Mèdic Kaiser Permanente de Califòrnia, i publicat al British Journal of Sports Medicine; conclou que una persona inactiva té el doble de possibilitats de patir ingrés hospitalari que una  persona que fa activitat física de forma regular – 150 minuts a la setmana  o 30 minuts al dia.

Tanmateix, el risc d’acabar a l’UCI si no fas activitat física és un 73 % més alt i tindràs 2,5 % més probabilitats de patir complicacions en les infeccions, podent causar la mort.

FER ACTIVITAT FÍSICA DE FORMA REGULAR I DIRIGIDA PER PROFESSIONALS NO ET ALLIBERARÀ DE CONTRAURE LA COVID PERÒ SI ET POT SALVAR LA VIDA.

Young woman and man working out indoors. Two people streching their legs on the floor of a gym.

 

Font: https://isanidad.com/182856/ejercicio-multiplica-por-ocho-supervivencia-pacientes-covid-19-segun-estudio/