Consells per reprendre la rutina al gimnàs després de Nadal

Tornar a reprendre la rutina és una tasca complicada i dura, i més després dels excessos, els tiberis i les reunions familiars i d’amics on el menjar ha sigut el principal protagonista.

Agafar-se un descans és totalment necessari i beneficiós per tal de poder tornar al gimnàs després de Nadal amb les piles ben carregades i plens de força per tal de poder seguir complint objectius i propòsits.

Aquí et deixem amb un seguit de recomanacions per tal de fer que puguis reprendre la rutina de la millor manera possible.

1.Reprèn la rutina poc a poc

Un dels errors més grans que solem fer és, després de qualsevol període d’inactivitat com han pogut ser les vacances de Nadal, voler reprendre la rutina d’entrenament just en el punt on la vam deixar. El més saludable serà que la tornis a introduir de manera progressiva i evitant grans esforços. Recordes que, quan vas començar al gimnàs, cada dia anaves augmentant la intensitat i la durada dels exercicis? Ara has de fer el mateix. Així evitaràs el cansament muscular i excessiu i les agulletes. En pocs dies el teu cos s’haurà tornat a acostumar a l’esport i podràs seguir amb la rutina just allà on la vas deixar abans de Nadal.

Per altra banda, també cal que tinguis en compte la periodicitat d’anar al gimnàs. Al començament és recomanable tres cops a la setmana, a partir de llavors, quan el teu cos s’hagi tornat a acostumar a aquesta rutina, podràs augmentar la periodicitat.

2.Renova el teu entrenament

Està molt bé continuar amb els mateixos exercicis amb els que vas acabar l’any, sempre i quan et funcionin, però agafa’t l’inici d’aquest any nou com una oportunitat per introduir activitats noves dins dels teus entrenaments. Any nou, vida nova! Màquines noves, altres rutines… O anima’t i participa a algunes de les nombroses classes dirigides en grup que posem a la teva disposició i on, a més, podràs fer exercici de manera acompanyada.

3.Estableix metes i objectius

Perdre els quilos que has guanyat aquest Nadal, tonificar zones perilloses, mantenir-se en forma… Els objectius que es pretenen aconseguir anant al gimnàs varien en funció de cada persona, però una cosa molt positiva per tal de no perdre la motivació després de Nadal és tenir clar el que volem aconseguir anant al gimnàs. Agafa-t’ho amb calma, perquè, tal i com ja saps, això no és cosa de dos dies, sinó de metes a mig i a llarg termini. I recorda sempre que aconseguir-los és a les teves mans!

4.Escalfa abans d’entrenar

Després de diverses setmanes d’inactivitat física, el teu cos pot estar una mica debilitat. És per això que l’escalfament previ té més importància en aquesta ocasió (tot i que hem de ser conscients que escalfar és necessari i recomanable sempre abans de realitzar qualsevol activitat o exercici físic). Tornar a reprendre el ritme del cos i pujar les pulsacions de mica en mica és indispensable per evitar possibles lesions i per tal que siguem capaços de suportar tota la sessió que dura l’exercici.

5.Tingues cura de la teva alimentació

Especialment si l’objectiu pel qual tornes al gimnàs després de Nadal és perdre pes, si controles la teva alimentació, a més a més de fer esport, avançaràs de manera molt més rapida. Simplement, redueix els sucres i els greixos saturats i consumeix més fruites, verdures i proteïnes. Estem segurs que notaràs els resultats.

6.Marca’t un horari d’entrenament

Quan ens marquem un horari per realitzar una rutina d’exercicis, és molt més probable que l’acabem complint, ja que si no fem un forat a la nostra agenda per l’esport, és fàcil que, sense voler, l’acabem posponent indefinidament. I encara és més probable quan n’hem perdut el costum.