Com reprendre la rutina després de les vacances?

El sol comença a pondre’s abans del que estàvem acostumats i a perdre intensitat… i els més petits de les cases intenten aprofitar al màxim els últims dies que els queden de vacances abans de començar un nou curs escolar. Tot això són senyals que l’estiu arriba a la seva fi i per a molts també, les seves vacances.

És hora doncs de tornar a reprendre la rutina diària, de tornar a la normalitat i tornar a fer esport. La nostra activitat física segurament s’ha vist reduïda durant l’època de vacances i això es combina amb el fet que segurament no ens hem preocupat tant per la nostra dieta i al fet de portar una vida una mica més “desordenada” durant aquesta època de l’any.

És per això que és important tenir en compte diferents aspectes a l’hora de tornar a la rutina esportiva de cada un de nosaltres, per tal de poder evitar lesions.

No podem reprendre la rutina en el mateix punt on la vam deixar, ja que no ens trobem en la mateixa condició física. És per això que és important que els nostres entrenaments durants els primers dies siguin més suaus del que solien ser. Sense pressa, segurament amb dues setmanes tornarem a estar en la mateixa condició d’abans, gràcies a un estil de vida saludable, a la pràctica d’esport, a una dieta saludable i donant importància també als moments de descans necessaris.

 

 

 

 

També és important sempre començar amb un bon escalfament, ja que estimula el cos i el prepara per fer qualsevol esforç posterior. Hem de tenir en compte que sempre és important dur a terme una estona d’escalfament, però encara més ara, que és quan els músculs estan més relaxats i és important activar bé la musculatura.

Un cop acabat l’escalfament, després d’haver estat un temps sense fer esport, és important realitzar unes rutines d’adaptació, sense forçar els músculs ni sobrecarregar-los, començant amb una intensitat menor de la d’abans, cosa que fa que el risc de lesió sigui menor, i així també evitarem les agulletes. Intenta fer exercicis que et facin treballar tots els grups musculars del cos, no només en un, fent-los de manera lenta i amb poc pes. Poc a poc, ja l’anirem augmentant.

Un cop finalitzada la rutina, no podem perdre de vista els estiraments, molt necessaris per tal de poder recuperar la muscultura.

Aquests consells són aplicables per a qualsevol activitat física que es dugui a terme, tant de rutina muscular, com de classes dirigides o exercicis cardiovasculars.

No t’atabalis i gaudeix del procés de tornar a la rutina i comença a veure els resultats!