Com entrenar i mantenir-se en forma durant les vacances?

Tant si ja estàs de vacances com si et falta poc per començar-les, t’expliquem la manera de no posar excuses a l’hora de fer activitat física i esportiva durant aquests dies de relax i de desconnexió.

Les vacances són ideals per tal de poder gaudir de la família, dels amics, de l’aire lliure, de la platja, dels sopars i de les sortides… Però també és una època ideal per tal de poder entrenar, marcar-te uns objectius i poder aconseguir-los fàcilment. És per això que et recomanem que no deixis de banda els teus exercicis d’entrenament, per tal de poder continuar estant actiu, mantenir-te en forma i no perdre la rutina durant les vacances. I perquè no, també per començar amb més forces el retorn a la rutina.

A més, les vacances també són una bona manera de poder canviar el teu espai habitual d’entrenament. És una temporada que segurament estem fent moltes coses en diferents llocs i és per això que ens agradaria recomanar-te uns quants exercicis que sabem que pots fer siguis on siguis: a la platja, a la muntanya, a casa, al jardí, de viatge, etc.

TIP: utilitza sempre roba còmode i fresca i sobretot que no t’oblidis de beure aigua per tal de poder estar contínuament ben hidratat.

 Et deixem un parell de rutines de sessions que podeu fer per mantenir-vos en forma i poder tornar al gimnàs amb una bona condició física.

Primer de tot, és important que tinguis en compte la importància que té la força, tant per qüestions físiques com per l’efecte accelerador que té sobre el nostre metabolisme i la prevenció de lesions.

Et proposem de fer aquesta rutina sense material o fer-los amb algun accessori de pes com ara manuelles, motxilles, sacs d’arròs o ampolles d’aigua. Estaria molt bé que poguessis fer entre 12 i 15 repeticions de cada exercici i fer tres voltes al circuit.

Una altra opció perquè no deixis d’entrenar aquestes vacances és treballar per temps, és a dir, 1 minut per exercici fent el número de repeticions màximes dins d’aquest temps, fent entre 20 i 30 segons de descans entre exercicis i fer-ne entre 3 i 4 rondes.

Si per altra banda voleu augmentar una mica el component aeròbic de la sessió, durant els segons de descans, podries provar de saltar a la corda o fer algun moviment més actiu.

Aquí et deixem amb una altra rutina més funcional, més intensa a nivell cardiovascular. Al final es fa una sessió de core, exercicis que no perjudiquen la teva esquena i t’ajudarà a aconseguir un abdomen d’acer.

Aquest també el pots fer a qualsevol lloc i en qualsevol moment del dia! Així doncs, ara ja no tens més excuses per tal de no practicar esport durant els teus dies de desconnexió i de relax d’estiu.

Bones vacances!