6 raons per incloure la civada als teus esmorzars

Afegir civada a moltes de les nostres receptes que considerem més saludables o el fet de tenir sempre una excusa per introduir-la a la nostra dieta, no és casualitat. I és que la civada s’ha anat introduïnt dins de la nostra dieta de mica en mica i és un aliment que es té en compte des de principis de la història. La trobem de diferents maneres i en gran quantitat de productes: beguda de civada, galetes, pa, barrejada amb iogurt, cereals per esmorzar, etc.

La civada és un cereal ric en nutrients. És considerada “la reina dels cereals”. A més, també és coneguda per la gran quantitat de beneficis que ens aporta, però d’entre tots, el que destaca més és la seva capacitat per regular el trànsit intestinal.

La civada conté grans quantitats de proteïnes i d’hidrats de carboni, greixos saludables, fibra, vitamines, minerals i oligoelements.

I ara que ja ens hem situat una mica, toca començar a parlar dels seus beneficis. Què és el que realment ens aporta?

  1. Actua com a probiòtic en el nostre intestí, ja que és rica en fibra soluble, anomenada Betaglucà.
  2. Contribueix en disminuir el colesterol dolent LDL i triglicèrids degut al seu alt contingut en àcids Omega 3.
  3. És rica en antioxidants.
  4. Alt poder saciant. Per tant, ajuda a controlar la sensació de gana i el pes.
  5. Excel·lent font d’energia.
  6. Millora el restrenyiment degut al seu elevat contingut en fibra.

Ara que ja coneixes tots els beneficis que ens aporta introduir la civada dins de la nostra dieta, només toca planificar-te i descobrir les mil i una maneres que hi ha de gaudir-la i consumir-la.