10 consells per combatre la calor fent esport

El juliol i l’agost solen ser el mesos amb més calor de tot l’any i és per això que moltes vegades ens preguntem si és una bona època per fer esport i si és bo per a la salut practicar-lo de la mateixa manera que es fa durant la resta de l’any.

Nosaltres et recomanem que encara que siguin mesos de desconnexió, de vacances i de calor, que no deixis de banda la teva rutina d’entrenament. I és per això que et volem donar uns quants consells per tal de poder continuar gaudint de les activitats esportives, fins i tot durant aquells dies de més calor de manera saludable i còmode.

 

  1. Busca sempre que puguis una ombra. Intenta practicar esport en zones on no et toqui el sol directament. Sota les ombres dels arbres o en algun racó on no tinguis exposició directa amb el sol. I no t’oblidis tampoc de fer descansos de tant en tant.
  2. Intenta sempre portar el cap protegit amb una gorra o qualsevol element que faci que no et toqui constantment i contínuament el sol al cap. I si té visera encara millor! També evitaràs que et toqui el sol a la cara i les cremades solars.
  3. Beu aigua, begudes refrescants i/o begudes isotòniques. És recomanable beure dos litres d’aigua al dia i quan fas activitat esportiva es recomana beure aigua cada 20-30 minuts. Intenta sempre que les begudes siguin fresques i no molt fredes, ja que costen més d’absorbir-se.
  4. Evitar sortir durant les hores de sol més intens. Intenta sempre fer esport a primera hora del matí o cap al vespre, a partir de les 20h aproximadament. I si el teu ritme de vida no et permet practicar esport dins d’aquestes franges més recomanables i has de fer esport sí o sí en aquest horari de sol més intens, et recomanem que baixis la intensitat de l’activitat que realitzis.
  5. Utilitzar protector solars per la pell, com ara cremes i també anar-se refrescant la roba i la pell cada cert temps per tal de refrescar-nos. També recomanem portar ulleres de sol si l’activitat esportiva que fem ens ho permet.
  6. Portar roba còmode, no molt ajustada i transpirable, per tal de fer l’activitat més agradable i menys feixuga de passar amb la calor.
  7. Dur calçat còmode i fresc, evitar portar mitjons que siguin massa gruixuts i intentar sempre que tot sigui el més transpirable possible.
  8. Fer-te petits massatges a les parts del cos i als músculs que has treballat més o que estàs treballant, entre exercici i exercici i a l’acabar, per tal d’estimular-ne la seva recuperació i relaxació.
  9. Fer cinc àpats al dia, que siguin frescos i lleugers. No recomanem menjars massa densos ni massa calents. Val més menjar vàries vegades al dia i bé i no poques i massa quantitat. Recomanem menjar amanides, fruites, verdures, sucs de fruita naturals, etc. Tampoc no és recomanable beure begudes alcohòliques ni begudes massa ensucrades.
  10. Recorda que dormir bé i la quantitat d’hores recomanades és una de les millors maneres per tal de començar bé el dia, descansat i amb energia per afrontar el dia. Es recomana sempre dormir entre 7 i 8 hores al dia.

 

Esperem doncs que amb aquests 10 consells no trobeu cap excusa per no practicar esport durant els dies de més calor! I recordar sempre que no hem de deixar de banda les nostres rutines d’entrenament durant aquest temps, sinó que l’únic que hem de fer és canviar els nostres hàbits de sempre i adaptar-los a les circumstàncies que ens trobem.