10 beneficis de les classes de Pilates

Les classes de pilates són molt beneficioses per a la salut i el benestar físic, com ara aconseguir un cos tonificat, dormir plàcidament, obtenir un coneixement personal o fins i tot beneficis per a la nostra vida sexual.

1. Ajuden a posar en pràctica l’aquí i ara

La qüestió és assaborir amb plena dedicació allò que es fa. Es treballa amb els exercicis, combinats amb respiració profunda i se sent com el cos treballa. També és bàsic estar concentrada, i deixar que la ment es sincronitzi amb el cos.

2. S’aconsegueix un cos esvelt i tonificat

Amb el mètode Pilates es treballa la musculatura profunda, la qual cosa farà que s’obtingui un major suport per òrgans i ossos, millorant la postura corporal. A més, és un mètode integral, perquè es fan treballar músculs que normalment no utilitzem amb altres exercicis. Si feu la prova de practicar-ho de forma regular durant un mes (dos o tres cops a la setmana), sentiràs teu cos més tonificat i fins i tot et sentiràs més alta.

3. Ajuden a dormir plàcidament i sentir-se més jove

La respiració profunda ajuda a eliminar toxines, per mitjà de l’exhalació; i oxigena la pell, la musculatura i els òrgans (principalment el cervell) durant la inhalació., alhora que comporta un estat de major relaxament en el moment del descans.

4. Tothom pot practicar-ho, independentment de l’edat i de la condició física

No és un mètode perillós, de fet és fins i tot terapèutic i és ideal també per embarassades, persones d’avançada edat o amb problemes físics com artritis, artrosi, bursitis, osteoporosi, problemes als genolls, sobrepès, etc.

5. Aporten coneixement personal

Les classes de Pilates són un descobriment de coses per treballar i virtuts per potenciar: el control corporal, la força muscular, etc. Amb el temps i una feina constant notaràs grans avenços, i allò que gairebé semblava impossible, veuràs que no ho és.

6. Es poden utilitzar com entrenament complementari

Com que s’obtenen tants beneficis a nivell físic i mental, és un mètode molt utilitzat per esportistes, ballarins, etc.

7. S’aconsegueix més control corporal en les activitats quotidianes

Notaràs el teu cos més lleuger i en connexió amb la teva ment. Això es traduirà en més control corporal, agilitat i precisió en els moviments que fas quotidianament.

8. S’obté més confiança i Seguretat

També es generen canvis a nivell mental i emocional. No només pel fet de mirar-te al mirall i veure el teu cos més esvelt, sinó perquè sents la sincronia entre el teu cos, la teva ment i el teu esperit.

9. Beneficis per al sexe

Et sents bé amb tu i amb el teu cos, tens els músculs ferms, més energia, més elongació… Tot això farà que els teus moviments siguin més fluids i lliures, que puguis connectar millor amb el teu cos i el de l’altre.

10. Propicien una vida saludable

Practicar una activitat física, com ara les classes de pilates, fa que les persones prescindeixin més dels mals hàbits, i alhora fomentin el seu benestar integral.

Beneficis pilates Can Felipa