1, 2, 3 SPLASH! ELS BENEFICIS DE PRACTICAR ESPORTS D’AIGUA

Segurament has sentit a parlar moltes vegades dels beneficis que té practicar esports d’aigua. Fer natació és bo tant pels ossos com per les articulacions. Però, sabies que, a més a més, molts estudis afirmen que l’esport aquàtic millora la nostra salut cerebral, que influeix de manera positiva sobre el nostre estat d’ànim, de la memòria, de les capacitats cognitives i de la coordinació?

Així doncs, per tal que no posis excuses, a continuació et fem un breu repàs de tots aquests beneficis que aporta practicar activitats esportives d’aigua:

  • Ajuda la regeneració de les neurones danyades: fer natació pot ajudar a arreglar les diferents cèl·lules cerebrals afectades a nivell molecular i de comportament. En aquest sentit, durant l’exercici aquàtic, el nostre cos allibera una sèrie de proteïnes que afavoreixen la supervivència de les neurones cerebrals.
  • Millora la funció cognitiva: la natació produeix un augment considerable de la circulació sanguínia del cervell, cosa que afavoreix la claredat mental i la concentració. El que resulta un hàbit excel·lent per començar o acabar bé el dia.
  • Ajuda a desenvolupar i potenciar la memòria: la natació promou l’estímul de les neurones noves de l’hipocamp, la zona del cervell encarregada d’emmagatzemar la nostra memòria. Així doncs, l’activitat esportiva aquàtica és una de les més recomanades per tal de poder millorar i potenciar la memòria i és per això que et proposem que vinguis a provar una classe d’Aquafitness.
  • Millora l’aprenentatge: la natació activa els dos hemisferis del cervell, cosa que pot influir directament i de manera positiva sobre la millora de la capacitat d’aprenentatge i de la cognició. Si tens problemes per concentrar-te, et proposem que vinguis a provar l’activitat dirigida de TBA-Aquagim a les nostres instal·lacions del CEM Can Felipa.
  • Redueix l’ansietat i la depressió: la natació contribueix en la reducció dels símptomes d’ansietat i depressió, tot afavorint que el cervell segregui endorfines. Aquestes proteïnes són les responsables de controlar l’estrès, l’ansietat i l’estat d’ànim. Per tant, si el que necessites és alleugerir les tensions del dia a dia i vèncer la depressió, la natació et pot ser una bona ajuda.

No esperis més i vine a llençar-te a la piscina!